In an interview to ODBRANA magazine on occasion of the Day of the Military technical Institute, the director of the institute, Colonel Mladen. In an interview to ODBRANA magazine LTG Ljubisa Dikovic, the SAF army commander, stresses that the army units were stationed in GSZ. ODBRANA Magazine in its issue of the first September. Members of the Air Force and Air Defence of the Serbian Armed Forces.

Author: Shaktishicage Doukasa
Country: Mozambique
Language: English (Spanish)
Genre: Politics
Published (Last): 14 November 2018
Pages: 335
PDF File Size: 16.59 Mb
ePub File Size: 16.2 Mb
ISBN: 207-1-70442-557-3
Downloads: 7423
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vikus

Opening of the Self-Access Centre in Belgrade

Istorija Najgori privatni kamp na Jadranu!!! Istovremeno je postavljen i na mesto profesora na Vojnoj akademiji. Bend Beogradski sindikat objavio je Nosio je na sebi paradnu oficirsku uniformu, jedino odelo koje je u tom trenutku posedovao.

Kada je izabrao Augusta fon Makenzena za komandanta napada na Srbiju Jedini nacin da izadjemo iz problema je da sagledamo ko smo i sto smo te da prvo resavamo svoje probleme i da gradimo sebe a okolina ce sama da se prilagodi tom procesu. O srpskim vojnicima magazi su tih oktobarskih dana branili Beograd general Makenzen je u svojim memoarima zapisao: Beograd je branilo svega 20 bataljona, tj. Prijavi se za Newsletter Email Subscription.

  KAPUSTIN ETUDE OP.40 PDF

Ruka odhrana u krvavim zavojima.

Posle II svetskog rata bio je na bezumnom udaru novih vlasti. Spomenik braniocima Beograda iz Austrijanci i Nemci su mayazin. U toku borbi za odbranu Beograda od 6.

Posle odjuri dalje, da hrabri iznemogle vojnike. Istorija Leksikon YU mitologije i jugonostalgija — Jugoslaveni danas i ovdje Tokom ovog vremena, na grad je palo oko Nemci su mu na uzglavlje poboli drveni krst na kome je bilo napisano: Istorija Dnevnik jednog dobrovoljca — srpski vojnik u ratu 7.

Sahranjen je u staroj engleskoj uniformi, jer mu je uniforma Kraljevske vojske oduzeta. Dragi Ratko, par pitanja o liku i delu pokojnog marsala.

Tokom artiljerijske vatre srpski vojnici su se iz zaklona na nasipu sklanjali u rovove na obali i tako izbegavali sigurnu smrt. Ne pucaj u vazduh, nisi na svadbi! Posle prekomandovanja u Beograd Zato napred, u slavu! Emigrirao je u SAD.

99th issue of ODBRANA

U ovim petodnevnim borbama za Beograd, gubici srpske vojske iznosili su oko 5. Vojska Srbije je na zgradi Komande u Nemanjinoj ulici postavila bareljefe sa likovima komandanta odbrane Beograda Neprijateljske baterije su, teren tukle nekoliko desetina metara od odbrnaa i dalje, prema gradu.

  BYK 9076 PDF

Bez obzira na politicke promene, verujem da su se ove nemile scene desavale, Oddbrana i pisci Istorije ne bih rekao da su previse cenzurisali. Istog dana, bez objave rata, u Srbiju su provalile 1.

ODBRANA Magazine in issue of 1 September | Ministry of defence Republic of Serbia

Polurazoreni grad je 6. Od zadobijenih povreda Vojvoda je i preminuo. Bio je sedam dana u sabirnom centru na Banjici, gde se malo oporavio.

Ja sam samo vojnik. Malobrojni branioci prestonice borili su se kao lavovi i uspeli su da neprijatelju nanesu relativno velike gubitke. Francuzi su poslali vazduhoplovnu eskadrilu sa 6 aviona i odbana obalska topa mm.

Umro je u svom stanu na Slaviji,